Banier

Deze banieruithouder kenmerkt zich door haar bedieningsgemak. Bij het bevestigen of verwisselen van de banier hoeft u namelijk de mast niet te kantelen. De mast kan gewoon rechtop blijven staan. Een eenvoudige grondbevestiging zoals een grondbuis of een overschuifkoker volstaat dan ook. Een ideale oplossing voor intensieve vlaggers.

Goede binnenwerkse geleiding
De kogelgelagerde draaitop is vervaardigd uit een hoogwaardige kunststof. Kunststof ringen zorgen voor een goede geleiding langs de mast. In de draaitop is een gelagerde katrol gemonteerd. De katrol zorgt voor een goede binnenwerkse geleiding van de vlaggenlijn. Deze vlaggenlijn wordt voorzien van een wartel. Dit voorkomt dat de vlaggenlijn in de mast in de ‘war’ raakt. De vlaggenmast wordt geleverd inclusief een AD-systeem. Uw banier is hierdoor optimaal beveiligd tegen diefstal.

Technische gegevens
De gelagerde draaitop is onderhoudsvrij. De glasvezelversterkte kunststof banieruithouder heeft voor vlaggenmasten tot en met 7 meter een effectieve lengte van 120 cm. Een uithouder van 150 cm wordt toegepast op masten van 8 meter en langer. Het contragewicht bestaat uit een verzonken staafgewicht voorzien van een geleidingsring.

optioneel met lier

overschuifkoker
De verzinkte overschuifkoker wordt aanbevolen bij een permanente plaatsing van de vlaggenmast. Omdat de mast over de koker wordt geschoven blijft de werkelijke lengte van de mast tevens de lengte boven de grond.

grondbuis
De standaard aluminium grondbuis is een ideale oplossing als u niet dagelijks vlagt. De grondbuis is een eenvoudige grondbevestiging. Bovendien steken er geen obstakels uit de grond als u de mast verwijdert. Houdt u er wel rekening mee dat de mast aan effectieve lengte verliest wanneer u hem in de grondbuis plaatst.

kantelvoet
Bij masten ≥ 7 m en bij draaitopsystemen met vaste banieruithouder adviseren wij een kantelvoet. Zoals de naam al zegt kantelt de voet uw vlaggenmast. De stalen kantelvoeten zijn verzinkt en worden geleverd met drie haakankers. De kantelvoet is nastelbaar waardoor de vlaggenmast altijd loodrecht gesteld kan worden. Ook na een eventuele verzakking van het fundament kunt u de mast bijstellen.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close